top of page

Par sadarbības iespēju ar Ēģiptes IKT nozares uzņēmumiem un iespēju organizēt vebināru

Krīze ir veicinājusi digitālo ekonomiku un paātrinās pāreju uz digitālajām platformām. Digitalizācija ir aktuālākā tēma Ēģiptē un nepieciešams nodrošināt jaunus risinājumus e-komercijai, zvanu centriem, fintech, e-mācībai u.c.


Latvijas vēstnieks Ēģiptē Ilmārs Breidaks tikās ar vadošo Ēģiptes IKT uzņēmumu nozares asociācijas “EITESAL” (Egyptian Information, Telecommunications, Electronics, and Software Alliance) vadību, lai pārrunātu sadarbības iespējas starp Latvijas un Ēģiptes uzņēmumiem pandēmijas laikā.


Alianse dibināta 1997.gadā, pārstāv vairāk nekā 600 visu sektoru nozares uzņēmumus: elektroniku, fintech, risinājumus, ražošanu un dizainu, zvanu centrus, jaunuzņēmumu, IPO, big data, visus četrus mobilos operatorus. Alianse pārstāv IKT nozari sarunās ar valdību, iesaistās nozares stratēģijas attīstībā, līdzdarbojas Portsaīdas pilsētas pilota projektā (pirmā Ēģiptes pilsēta, kurā pakāpeniski notiek pāreja uz digitālo pārvaldību, valdība sniedz 45 veida e-pakalpojumus), sadarbībā ar valdības institūcijām attīsta risinājums pārvaldībai un digitālajai transformācijai, organizē apmācību, konferences, vada divus jaunuzņēmumu inkubatorus.


Ņemot vērā, ka nav zināms, kad atjaunosies starptautiskie lidojumu un tikšanās klātienē, EITESAL ierosināja Latvijas ekspertu rīkotu vebināru par sekojošām ēģiptiešiem aktuālās tēmām:

  • 5G (Ēģiptē vēl nav likumdošanas bāze, tomēr ir liela interese par 5G radītajām iespējām jaunu produktu attīstībai);

  • Applikāciju attīstība, kas saistīsit ar Covid-19 tematiku (Ēģiptē darbojas vairākas aplikācijas, kas izstrādātas sadarbībā ar veselības ministriju);

  • Digitālās transformācijas risinājumi un viss, kas saistīts ar digitālo komunikāciju. Ēģiptes valdības prioritāte ir valsts digitalizācija un e-pakalpojumu ieviešanu iedzīvotājiem.

  • IOT

EITESAL regulāri organizē vebinārus un vidējais dalībnieku skaits ir apmēram no 30 līdz 50, atkarībā no tēmas.


___

Intereses gadījumā rakstiet uz itcluster@itbaltic.com

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page