top of page

DROSMĪGĀKĀ PAŠVALDĪBA: CĒSIS ATVER DATUS




No 29. aprīļa līdz 29. maijam virtuālajā vidē norisinās hakatons, kurā Cēsu pašvaldība ir atvērusi datus, lai ar tiem strādātu un piešķirtu jaunu vērtību tupmākai lietošanai. Cēsu pašvaldībai datu atveršana ir liels notikums, jo tādējādi Cēsis sevi ierindo par drosmīgāko digitālo pašvaldību Latvijā.


Hakatonā tiek aplūkoti un šķetināti dažadi aspekti no ikdienas dzīves Cēsu pašvaldībā - iedzīvotāju skaitu izmaiņas, uzņēmējdarbības struktūra, izglītības dati, kā arī tūrisma nozares ciešāka analīze. Mēneša garumā virtuālajā hakatonā būs vairāki kontrolpunkti, kuros piecas komandas dalīsies ar savu veikumu atpazīstamiem IT ekspertiem Latvijā. Dalībnieku komandās ir jaunie IT speciālisti, kuri nesen spēruši savus pirmos soļus šajā nozarē vai pārkvalificējušies. Jaunos speciālistus vada pieredzējuši mentori, kuri palīdz ar idejām, motivē un sagatavo kontrolpunktiem. Turklāt katrs no mentoriem pārstāv citu zināšanu spektru, kas palīdz jaunajiem speciālistiem izprast IT nozares daudzveidīgo raksturu.


Pirmais hakatona kontrolpunkts norisināsies 5. maijā no plkst. 17:00 līdz 18:00 Microsoft Teams platformā, kur komandas prezentēs savu pirmo veikumu Renātei Strazdiņai (Microsoft Latvia) un Jānim Rozenbergam (Cēsis). Katrā no kontrolpunktiem virtuālā hakatona viesiem un profesionāļiem būs iespēja izteikt savu viedokli par komandu veikumu, kā arī sniegt savas rekomendācijas turpmākai virzībai. Turpmākie kontrolpunkti: 12. maijs, 19. maijs un 26. maijs.


Haktona noslēgumā 29. maijā katra komanda prezentē mēneša laikā paveikto. Pēcāk respektabla žūrija noteiks labāko rezultātu, ņemot vērā dažādus faktorus, piemēram, sadarbības prasmes, radošumu, risinājuma atbilstību realitātei un citus aspektus, un pasniegs balvas hakatona uzvarētājiem.


Hakatona iniciatīva: kustība "Valsts#196"

Organizatori: Latvijas IT klasteris, uzņēmums "SQUALIO"


Īpašs paldies Cēsu pašvaldībai un Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiālei par atbalstu!


Ja ir interese par dalību hakatonā klausītāja lomā, lūgums rakstīt uz itcluster@itbaltic.com.


Hakatons organizēts Latvijas IT klastera projekta "Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana" ietvaros (projekta Nr. 3.2.1.1/16/A/004) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu.

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page