top of page

Latvijas Horizon 2020 Nacionālais kontaktpunkts / pasākumi

Atvērtie konkursi

Eiropas datu inkubators - Open Call 2 for Startups

Eiropas datu inkubators (EDI) ir Eiropas Komisijas inkubatoru programma ar 5M EUR finansējumu Big Data izstrādātājiem. Šī ir trīs fāžu inkubācijas programma - izpēti, eksperimentē, attīsti - kura viena komanda saņems līdz 100k EUR. Visa projekta grafiks ir šāds:

  • Piesakies līdz 19. jūnija 12:00 CEST, saņem atbildi aug. - sept.

  • Izpēti - 50 komandas - 5k EUR - sept. - okt.

  • Eksperimentē - 17 komandas - līdz 80k EUR - nov. - feb.

  • Attīsti - 7 komandas - līdz 15k EUR - mar. - apr.

Pieteikšanās - šeit - bet vadlīnijas atradīsi šeit. Pieteikties var gan SME, gan grupa līdz 4 cilvēkiem, kura rakstiski apņemas nodibināt uzņēmumu, ja sasniedz "Eksperimentē" fāzi. Trīs pieteikšanās (izaicinājumu) veidi:

  • Ready-made - risini organizatoru sagatavotu izaicinājumu;

  • Half and half - risini pats savu izaicinājumu, bet ar EDI datiem;

  • Free choice - risini pats savu problēmu ar saviem datiem.

Start-up papildu saņems:

  • bezmaksas mentoru palīdzību un atbalsta servisu;

  • bezmaksas mākoņskaitļošanas vidi datu apstrādei;

  • tiešu piekļuvi dažādu sektoru lielajiem uzņēmumiem;

  • iespēju risināt reālus datu izaicinājumus.

Cascading grants ir Eiropas Komisijas (EK) atbalsts start-up, SME un citām institūcijām, lai palīdzētu tām ieviest vai attīstīt digitālas inovācijas savos produktos. Tie visi atrodami EK mājas lapā. Šie granti ir ar vienkāršotām administratīvajām procedūrām, tā radot vieglu, uzņēmumiem draudzīgu pieteikšanās shēmu. Tos konkursa kārtībā sadala paši Apvārsnis 2020 (H2020) projekti. Parasti finansējums ir no 50’000 līdz 150’000 EUR. Uzvarētāji slēdz līgumu par granta realizāciju ar H2020 projektu, nevis EK, tādēļ process ir ātrāks un vieglāks. Lielākoties šie konkursi paredzēti tehnoloģiju start-up vai SME, bet arī zinātniskās institūcijas tiem var pieteikties. To mērķis ir izstrādātos risinājumus integrēt uzņēmumu produktos un atbalstīt tehnoloģiju

  • pilotprojektus;

  • demonstrācijas;

  • eksperimentus.

Konkursi parasti finansē paredzētās darbības, bet atbalsts var būt arī vaučeri bezmaksas eksperimentiem vai piekļuvei prototipēšanas iekārtām utml. Lai saņemtu papildu info, rakstiet uz andris.freimanis@viaa.gov.lv.

Tuvākie pasākumi

Samitā Eiropas galvenie industrijas, akadēmiskās vides un politikas spēlētāji tiksies Rīgā, lai veicinātu starpsektoru sadarbību un veidotu stratēģiju Eiropas līderībai datu vadīta mākslīgā intelekta jomā. Tā tēmas ir Impact empowered by Data-driven Artificial Intelligence . Pirmajā dienā notiks BDV PPP konference, kurā apspriedīs Eiropas datu un MI vidi pašlaik un nākotnē. Otrajā un trešajā dienā sekos tematiskas darbnīcas, aktivitāšu grupas, tematiskās un vadības komitejas, kā arī ģenerālasambleja. Pasākumu organizē BDVe projekts un Big Data Value Association ciešā sadarbībā ar Latvijas BDV pārstāvi Tilde.

Šajā prezentācijā Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā kopā ar NKP prezentēs jauno H2020 Eiropas inovāciju padomi (EIC). EIC tiks apvienotas pašreizējās FET un SME instrumenta programmas un tās mērķis ir atbalstīt graujošas inovācijas no zemākajiem līdz augstākajiem TRL.

CHIST-ERA ir ERA-Net programma ilgtermiņa IKT zinātņu un tehnoloģiju izaicinājumu izpētei. Konference iepazīstinās ar diviem konkursiem - Explainable Machine Learning-based Artificial Intelligence and Novel Computational Approaches for Environmental Sustainability - kuri atvērsies 2019. oktobrī. Pirmais tiks apspriests 11. - 12. jūnijā, bet otrais 12. - 13. jūnijā. Šīs konferences mērķis ir savākt pētnieku viedokli par šīm tēmām, lai noslīpētu tēmas robežas un identificētu pētniecības prioritātes šajos konkursos.

Forumā sagaidāmi pāri par 1000 apmeklētājiem no Eiropas un pārējās pasaules, kuri diskutēs par starpsektoru izaicinājumiem, pētījumu pielietojumu industrijā un pētniecības prioritātēm nākotnē nanotehnoloģiju un moderno materiālu jomās. Pasākuma plānotas plenārsesijas, tīklošanās iespējas kontaktbiržā, interaktīvās darbnīcās un posteru sesijās, izstāde un ekskursijas pētniecības institūtos.

Simpozijā par elektroniskajām komponentēm un sistemām kopā diskutēs industrijas, pētniecības un finanšu nozares spēlētāji, kā arī Eiropas, nacionāla un reģionāla līmeņa politiskie darbinieki. Turklāt esošie ECSEL projekti prezentēs to progresu un rezultātus un tīklošanās pasākumu laikā varēsiet atrast partnerus saviem pieteikumiem.

Info dienā tiks prezentēti ENERGY tēmas konkursi 2020. gadā, kā arī norisināsies kontektbirža projektu partneru atrašanai. Īpaši šis pasākums interesēs projektu pieteicējus jomās:

  • Smart cities and smart buildings

  • Next generation batteries

  • Energy materials (H2020 NMBP) and Energy topics related to ICT

  • Photo-voltaic technologies

  • Big Data

  • Energy-efficient ICT in buildings

Pasākums būs redzams tiešsaistē internetā. Par šo informācija būs pieejama vēlāk.

Šī ir Eiropas lielākā ICT konference, kurā diskutēs par Eiropas industrijas un sabiedrības digitālo transformāciju un kā tajā ietilpst ES pētniecības un inovāciju plāns. ICT Proposers’ Day 2019 fokusēsies uz nākamajiem konkursiem H2020 darba programmas ICT, FET un sabiedrības izaicinājumu (SC) jomās. Šī pasākuma ietvaros norisināsies kontaktbirža, kurā varēsiet atrast partnerus Eiropā no akadēmiskās vides, industrijas, NVO, SME un valsts iestādēm.

Pieteikšanās jaunumu saņemšanai

Pieteikties jaunumu saņemšanai šeit: http://eepurl.com/gaTCHv

Nacionālais kontaktpunkts

Katrā Horizon 2020 programmas dalībvalstij ir savs Nacionālais kontaktpunkts (NKP), kura uzdevums ir palīdzēt projektu pieteicējiem piedalīties Horizon 2020. Latvijā tas atrodas Valsts izglītības attīstības aģentūras paspārnē un palīdz:

  • izvelēties piemērotākos konkursus;

  • meklēt partnerus;

  • sagatavot pieteikumus.

Jebkurš NKP pakalpojums ir bezmaksas. Vairāk informācijas atradīsiethttps://www.viaa.gov.lv/nkp, vai rakstiet uz andris.freimanis@viaa.gov.lv.

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page