top of page

“Digital transformation & IOTs” - sadarbībā ar Ēģiptes IKT uzņēmumu nozares asociāciju “EITESAL”

Latvijas vēstniecība Ēģiptē, sadarbībā ar LIAA un vadošo Ēģiptes IKT uzņēmumu nozares asociāciju “EITESAL” plāno organizēt vebināru “Digital transformation & IOTs”. Šis būs jau otrais kopīgi veidotais vebinārs vēstniecībai sadarbībā ar “EiTESAL”.


EiTESAL - Egyptian Information, Telecommunications, Electronics and Software Alliance ir NVO, kas pārstāv IKT uzņēmumus. Tajā ir vairāk nekā 600 biedri, tai skaitā visi četri mobilie operatori. Pārstāv visus IKT segmentus: elektroniku, fintech risinājumus, ražošanu un dizainu, zvanu centrus, startup, IPO, lielos datus un citus virzienus. NVO pārstāv sektoru sarunās ar valdību, iesaistās nozares stratēģijas attīstībā, līdzdarbojas Port Saīdas pilotprojektā (pirmā Ēģiptes pilsēta, kurā ievieš digitālo pārvaldību), sadarbībā ar valdības institūcijām attīsta risinājums pārvaldībai un digitālajai transformācijai, organizē apmācības kursus, konferences, vada divus startup inkubatorus.


Par plānoto vebināru “Digital transformation & IOTs”:

Datums un laiks - tbc (plānots 1h, kam seko Q&A sesija)

Tēmas - digitālā transformācija un lietu internets Ēģiptē ir ļoti aktuālas tēmas. Valdība mērķtiecīgi pāriet uz digitālu pakalpojumu sniegšanu un infrastruktūras kapacitātes palielināšanu. Līdz gada beigām plānots ieviest 87 digitālus valsts pakalpojumus. Tajā pašā laikā, lielākā daļa uzņēmumu turpina strādāt tradicionāli, jo nav informēti par digitalizācijas priekšrocībām.

Publicēšana - vebinārs tiks izsludināts un atvērts dalībnieku reģistrācijai vismaz vienu nedēļu pirms gan “EiTESAL” biedriem, gan Ēģiptes Biznesmeņu asociācijas biedriem.



Programmas draft:

- Vēstnieka ievadvārdi (3 min)

- Latvijas IKT nozare (LIAA vai EM) (10 min)

- Kāpēc nepieciešama pāreja uz digitalizāciju, uzņēmumu digitalizācijas labā prakse, projekts “Gudrā Latvija”, piemēri (LIKTA) (15 min)

- Uzņēmumu pitch sesija:

LV Uzņēmums A (5 min)

LV Uzņēmums B (5 min)

LV Uzņēmums C (5 min)

LV Uzņēmums D (5 min)

LV Uzņēmums E (5 min)

- Q&A sesija (10 - 15min)


LIAA plāno organizēt Latvijas IT uzņēmumu pitch sesiju, kur uzņēmumam 5min laikā būs iespēja noprezentēt produktu un sadarbības intereses. Vēstniecībai ir zināmi vairāki Latvijas IT uzņēmumi, kuriem ir interese par Ēģipti, ar tiem sazināsimies individuāli. Uzrunājot uzņēmumus, kas piedalītos sesijā, varētu izvēlēties dažādas risinājumu kategorijas un aicināt runāt vienu pārstāvi no katras, piemēram: AI risinājums – sabiedrībai un biznesam; uzņēmuma digitālā transformācija; valsts digitālā transformācija; e-paraksta integrācija.



Ja kādam uzņēmumam būtu interese piedalīties, lūgums mūs par to informēt: itcluster@itbaltic.com

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page