top of page

TAVA PROFESIJA: TEHNOLOĢIJU NOZARĒ

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējās situācijas stāvokli ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, informējam, ka rūpējoties par drošību un veselību seminārs klātienē tiek atcelts!


Aicinām semināru 27. martā skatīties tiešraidē. Tās būs pieejamas LIKTA Facebook kontā, straume.lv un mājas lapā www.eprasmes.lv.

TIEŠRAIDES PROGRAMMA 27.03.2020.

9:00 - 12:40


Telia Latvija - KIBERDROŠĪBA

Līdzīgi kā ar tvana gāzi – tu viņu elpo un nejūti, kā tiec pakļauts saindēšanās riskam, tā arī ar kiberdrošību – tu nekad nezini, no kuras puses tu vari saņemt apdraudējumu. Lekcijas laikā uzzināsi, kā nepakļaut sevi papildus riskam un kur ir tā smalkā robeža, aiz kuras sākas kiberuzbrukums. Lektors – Jānis Kuiva, Telia Latvija Datu pārraides un IT drošības nodaļas vadītājs.


Mārtiņš Sūna, TILDE - Mākslīgā intelekta aizkulises

Mākslīgais intelekts – kas tas ir, kā tas top un kas to rada?


Jēkabs Solovjovs: Vienkārši IT students – Error 404

Mūsdienās nepietiek studēt vienkārši IT, bet tas ir solis pretīm veiksmīgai karjerai. Kas īsti ir IT students, kā ir būt tādam un kā izdzīvot?



Stīna Kristiāna Kalniņa, ZZ Dats programmētāja - “Mīti un patiesība: darbs tehnoloģiju nozarē”


Drošība ir viens no būtiskākajiem aspektiem, izstrādājot kādu lietotni, it īpaši, ja tā ir pieejama tādā publiskā vidē kā tīmeklis. Viena kļūme drošības ziņā, un visa klientu informācija vai citi svarīgi dati var kļūt pieejami nepiederošām personām. Jā, kļūdās ikviens, bet kā pamanīt kļūdas laikus, pirms tās ir radījušas nepatīkamas sekas – par to praktiskajā darbnīcā.


Jeļena Solovjova un Irīna Ganēviča – IT Izglītības fonda – Start(IT) ekspertes, kas izstrādā materiālus mācību priekšmetam “Dizains &Tehnoloģijas”, projekts tiek īstenots sadarbībā ar Latvijas Mobilais Telefons - Dizaina Domāšana

Darbnīca ļaus skolēniem apgūt vienu no uzņēmumā izmantotajām darba metodēm “Dizaina domāšana”. Iegūtās zināšanas ļaus skolēniem risināt uzdevumus un problēmsituācijas skolā, pulciņos un mājās. “Dizaina domāšanas” darbnīcas ietvaros skolēniem būs jāiemācās dažādās domāšanas fāzes un jāmeklē risinājumi dažādām problēmsituācijām.

Pasākums organizēts projekta “Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana” ietvaros (projekta Nr. 3.2.1.1/16/A/004) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu.

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page