top of page

"Fontes" 2020. gada atalgojuma pētījuma piedāvājums

Aicinām pieteikties dalībai "Fontes" 2020. gada atalgojuma IKT nozares pētījumā! Pētījums ļauj katram uzņēmumam novērtēt savu atalgojuma politiku, kā arī saprast tirgus tendences. Pētījumā piedalās gan IT uzņēmumi, gan arī ne-industrijas uzņēmumi un organizācijas, kuriem ir lielas IT nodaļas (piem. bankas, valsts iestādes).



Pētījumā aicinām piedalīties biedrus standarta maksas vai bezmaksas versijā:


1. Maksas variants

> iegūstot pilnus vispārējā tirgus pētījuma rezultātus,

> individuālus rezultātus,

> elektronisku analīzes rīku, kas ļauj detalizēt vērtēt atalgojuma politiku pret nozares vidējiem rādītājiem (10. – 13. lapa prezentācijā)


​2. Bezmaksas variants


> uzņēmums saņem Fontes atbalstu datu aizpildīšanai, amatu katalogu un klasifikāciju, vispārēju salīdzinājumu ar tirgu 2 grafiku veidā, īsu aprakstu par galvenajām tendencēm pētījumā, kā arī ielūgumu gan uz vispārējā, gan IT sektora pētījuma prezentācija (14. lapa prezentācijā)



Piedaloties IKT nozares pētījumā standarta maksas variantā, cenas Latvijas IT klastera biedriem ir sekojošas, atkarībā no uzņēmuma darbinieku skaita:

  • Līdz 250 darbiniekiem: 1200 EUR + PVN – 75% atlaide, ja MVU ir de minimis atbalsta saņēmējs

  • Līdz 250 darbiniekiem: 1200 EUR + PVN – 30% atlaide

  • 251-2000 darbiniekiem: 1800 EUR + PVN – 30% atlaide


Pieteikties dalībai IKT nozares pētījumā var organizācijas, kuras darbojas IKT nozarē. Citu nozaru organizācijas var pieteikties, ja tajās ir IT departaments ar vismaz 15 IT speciālistiem.


Pētījuma ietvaros sniegtā informācija ir konfidenciāla un katrs uzņēmums savus datus sniegs Fontes darbiniekiem, kā arī Fontes atalgojumu rezultātus nodos tikai un vienīgi konkrētā uzņēmuma vadītājam vai norādītajai kontaktpersonai. Klastera rīcībā šie dati nenonāks. Sīkāka informācija par pētījumu – pielikumā.


Pieteikšanās dalībai pētījumā, sūtot e-pastu uz kristine.zunde@itbaltic.com.



Datu iesniegšanas termiņš ir 15.06. Ja līdz jūnija vidum tiešām nav iespējams iesniegt datus, saskaņojot ar Fontes var vienoties par alternatīvu termiņu.

  • Šogad ir pagarināts datu iesniegšanas termiņu (agrāk bija maijs), lai dati labāk atspoguļotu šī brīža situāciju. Ņemot vērā, ka visticamāk lielāko daļu nozaru krīze skara/skars maijā vai vasarā, tad attiecībā uz pamatalgām un to apjomu klientus lūdzam pamatalgu datus atjaunot pēc šādu lēmumu pieņemšanas līdz pat augusta sākumam, kad rēķinām atskaitē iekļaujamos datus. Šis princips ir pastāvējis visus iepriekšējos gadus, tikai pie algu palielinājuma, t.i. ja uzņēmums algas pārskatīja vasarā, tad mūsu datu bāzē šīs izmaiņas tika iestrādātas



Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page