top of page

AICINĀM PIETEIKTIES PIRMAJAM STARPTAUTISKAJAM PĀRTIKAS UN IEPAKOJUMU HAKATONAM RĪGĀ

Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris (LITK) aicina IT uzņēmumus pieteikties Starptautiskajam pārtikas un iepakojumu ražotāju hakatonam, kas pirmo reizi norisināsies Rīgā no 5. līdz 6. novembrim. Hakatona galvenais mērķis ir veidot ciešāku sadarbību starp pārtikas un iepakojumu ražotājiem un IT nozari, veicinot digitālo transformāciju uzņēmumos.


Starptautiskais pārtikas un iepakojumu ražotāju hakatons norisināsies no 5. līdz 6. novembrim Rīgā, SEB Inovāciju centrā, kurā tiksies izaicinājumu iesniedzēji un IT uzņēmumi, lai prezentētu savus risinājumus. IT uzņēmumi aicināti pieteikt savu dalību līdz 31.oktobrim mājaslapā www.x-hackathon.com. Ar izaicinājumiem var iepazīties šeit. Galvenā balva dalība “Transfiere 2020” izstādē Spānijā.


Šogad kopumā iesniegti 10 dažādi izaicinājumi no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Spānijas. Iesniegto izaicinājumu spektrs ir gana plašs – no ceptuves digitalizācijas iespējām līdz pat insektu atpazīšanai uz augu lapām risinājumam. No Latvijas hakatonā savus izaicinājumus ir iesnieguši SIA “Lāči” un tīro tehnoloģiju klasteris “Cleantech Latvia”. Formāts ir vienkāršs – IT uzņēmumam, balstoties savās kompetencēs, radīt piemērotāko risinājumu kādam no uzdotajiem izaicinājumiem.


Mūsdienās tehnoloģijas attīstās strauji, tāpēc aug pieprasījums pēc nestandarta risinājumiem, kuri uzņēmējiem gan samazinātu dažādas izmaksas, gan palīdzētu attīstīties daudz ātrāk ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskajā tirgū. LITK izpilddirektore Aiga Irmeja min: “Digitalizācija ir viens no būtiskiem instrumentiem, kas ļauj uzņēmumiem veiksmīgāk un straujāk attīstīties. Tā var būtiski samazināt ikdienas izmaksas, kas rodas ražojot produktus vai sniedzot pakalpojumus, it īpaši nozarēs, kuras saistītas ar lielu ražošanas apjomu. Digitalizācija ir atslēga uz domāšanu par nākotnes biznesa iespējām jebkurā nozarē.”


Latvijas IT klasteris ir biedrība, kas kopš 2000. gada apvieno Latvijas informāciju tehnoloģiju uzņēmumus kopīgām iniciatīvām - eksporta atbalstam, kā arī tehnoloģiju izmantošanas un nozaru digitalizācijas veicināšanai. Latvijas IT klasteris ir ieguvis Eiropas klasteru izcilības sudraba sertifikātu.


Pasākums “Starptautiskais pārtikas un iepakojumu ražotāju hakatons” notiek projekta DIGICLUSTERS ietvaros un to finansē Eiropas Savienības COSME programma. Projekta DIGICLUSTERS mērķis ir attīstīt Eiropas stratēģisko klasteru partnerību viedās specializācijas investīcijām (ESCP-S3), lai veicinātu digitālo transformāciju pārtikas un tās iepakojuma nozarē, izmantojot klasteru organizētus starpnozaru hakatonus.


*Šī raksta saturs ataino tikai autora viedokli un ir vienīgi viņa atbildība; nevar uzskatīt, ka tas atspoguļo Eiropas Komisijas un/vai Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūras (EASME) vai kādas citas Eiropas Savienības struktūrvienības viedokli. Eiropas Komisija un Aģentūra neuzņemas nekādu atbildību par rakstā esošo informāciju. ­­





Saziņai: Latvijas IT klastera digitalizācijas projektu vadītāja Ira Raciņa E-pasts: ira.raciņa@itbaltic.com

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page