top of page

Latvijas Universitātes Absolventu un Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena

Latvijas Universitāte atver durvis un aicina Jūs ieskatīties LU inovāciju radīšanas procesā! 17. maijā LU Akadēmiskā centra Dabas mājā un Zinātņu mājā norisināsies Latvijas Universitātes Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena, kas noslēgsies ar Absolventu dienu un kopīgu balli.

Apmeklētāji varēs uzzināt par aktuālajiem, revolucionārajiem un iedvesmojošajiem zinātnieku darbiem, plkst. 17.00 apmeklējot pētniecības ideju tirgus placi "Zināšanu agora". Pētnieki no institūtiem un fakultātēm demonstrēs savus sasniegumus, kā arī populārzinātniskā veidā iepazīstinās ar nozarē svarīgiem jautājumiem.

Īpaši izveidota interaktīva spēle - "Digi-rogainings" - ļaus aizraujošā veidā iepazīt gan jaunās LU ēkas, gan uzzināt daudz jauna par LU fakultātēm un institūtiem. Vakarā, plkst. 18.00 notiks LU absolventu diskusija par izglītības lomu "Nākotnes sabiedrības universitāte". Diskusijas tēma ir zināšanas un zinātne nākamajā simtgadē.

Piedalīsies visu 13 fakultāšu absolventi, kuri ar veselīgu pašironiju diskutēs un ieinteresēs auditoriju par svarīgām un provokatīvām tēmām, kopīgi sniedzot starpdisciplināru skatījumu uz izglītības procesu.

Pārstāvot savu fakultāti, diskusijā piedalīsies portāla “Delfi” galvenais redaktors Ingus Bērziņš (SZF), “Microsoft Latvia” vadītāja Renāte Strazdiņa (BVEF), SIA “Tilde” valdes loceklis Uldis Dzenis (DF), Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs un LU Stratēģiskās komisijas vadītājs Andrejs Ērglis (MF), apgāda “Lielvārds” vadītājs Aivars Gribusts (FMOF), “Draugiem.lv” runasvīrs Jānis Palkavnieks (TF) un citi LU absolventi.

Diskusiju vadīs žurnāla “Rīgas Laiks” izdevējs un filozofs Arnis Rītups.

Visi kopīgi aicināti svinēt inovācijas, zinātni un sadarbību vakara daļā, kurā uzstāsies grupas Coco Orchestra un Menuets. Plašāka informācija par LU Jauno tehnoloģiju un inovācijas dienu pieejama Facebook un LU mājas lapā. Vairāk informācijas par LU Absolventu dienu. Ieeja dienas un vakara pasākumos ir bez maksas.

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page