top of page

Fintech uzņēmumus ar globāla mēroga ambīcijām aicina pieteikties attīstības programmai Lighthouse

SEB banka kopā ar Mastercard un investīciju kompāniju NFT Ventures aicina Latvijas fintech jeb finanšu tehnoloģiju uzņēmumus pieteikties dalībai attīstības programmas Lighthouse otrajā ciklā, lai attīstītu savus produktus, veidotu sadarbības modeļus ar bankām un investoriem, kā arī iekarotu starptautiskos tirgus.

Programmas otrais cikls notiks Tallinā, bet trešais Lighthouse cikls šī gada rudenī plānots Rīgā. Dalība Lighthouse programmā uzņēmumiem ir bez maksas. Tās laikā uzņēmēji iegūs iespēju sadarboties ar finanšu un tehnoloģiju jomu vadošajiem ekspertiem, attīstīt un pilnveidot savus produktus, atrast jaunus sadarbības partnerus, lai ielauztos starptautiskajos tirgos.

“Tallinā notiekošā Lighthouse otrā cikla uzvarētājs iegūs iespēju tikties ar Dānijas un Norvēģijas lielāko banku un investīciju kompāniju vadītājiem, kā arī iespēju uzstāties Eiropas nozīmīgākajā fintech nozares pasākumā – konferencē Money 2020, kas šī gada jūnijā notiks Amsterdamā,” stāsta SEB bankas Inovāciju vadītājs Kārlis Karolis.

Fintech uzņēmumi var pieteikties dalībai programmā līdz 18. februārim, aizpildot pieteikuma anketu https://www.mclighthouse.com/apply-now/

Savukārt šodien plkst. 17:30 SEB bankas Facebook kanālā būs vērojama Lighthouse otrā cikla prezentācijas pasākums, kas notiks Tallinā.

Lighthouse programma tika uzsākta 2018. gada rudenī Viļņā, Stokholmā un Helsinkos, un tajā piedalījās 25 fintech uzņēmumi no Baltijas valstīm.

Programmas pirmajā ciklā piedalījās tādi uzņēmumi kā PayYap no Latvijas, kas piedāvā vienkāršu un ērtu digitālo risinājumu uzņēmumu lojalitātes kartēm, Igaunijas uzņēmums EveryPay, kas ļauj apkopot internetā veiktos maksājumus, kā arī Lietuvas uzņēmumi Poklet, kas bērniem māca finanšu lietpratību, un Ondato, kas vienkāršo finanšu pakalpojumus uzņēmumiem.

Par pirmā cikla uzvarētāju kļuva Ondato, kas saņēma iespēju savu produktu prezentēt pērnā gada decembrī Helsinkos notikušajā start-up festivālā Slush, kurā piedalījās gandrīz 20 000 dalībnieku, kā arī iespēju tikties ar Skandināvijas lielāko banku vadītājiem.

Papildu informācijai:

Mārtiņš Panke, SEB bankas Ārējās komunikācijas vadītājs - 67215520, 26556965, martins.panke@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page