top of page

E-prasmju nedēļas ietvaros jauniešus iepazīstina ar karjeras iespējām IT jomā

29.martā, e-prasmju nedēļas ietvaros, notika projekta “Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana” IKT karjeras motivācijas pasākums, kurā pulcējās vairāk kā 50 jaunieši, lai uzklausītu profesionāļu pieredzes stāstus, kā arī iepazītu digitālās profesijas un uzzinātu, ko nozīmē karjera IT jomā.

Pasākumā ar mērķi iedvesmot un iedrošināt jauniešus, īpaši meitenes un sievietes, apsvērt studiju un karjeras iespējas strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē dalījās Latvijā pazīstamas sievietes, kuras sevi pierādījušas dažādās IKT nozares profesijās, kā arī iepazīstināja ar karjeras izaugsmes iespējām jaunuzņēmumos.

Tāpat pasākumā tika prezentēti četru digitālo profesiju – digitālā satura veidotājs, mājas lapu izstrādātājs, datorspēļu izstrādātājs un digitālā marketinga speciālists – izstrādātās profesiju infografikas, prasmju attīstības ceļa kartes un mācību materiāli. Šie materiāli ir radīti ar mērķi attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām un sniegt atbalstu skolotājiem, kas veic inovatīvas jauniešu apmācības, tai skaitā saistībā ar jauno Eiropas prasmju iniciatīvu “Digital skills for nonoffice jobs”.

E-prasmju nedēļa Latvijā šogad tika organizēta astoto reizi, kļūstot par neatņemamu marta tradīciju. Latvija visus šos gadus bijusi aktīvākā E-prasmju nedēļas organizētāja Eiropā. Iepriekšējo gadu laikā E-prasmju nedēļas norisē iesaistījās vairāk nekā 180 000 dalībnieku un notika vairāk nekā 4500 dažādu pasākumu.

Join our miling list! Don't miss other exciting stories!

bottom of page